Sistemul imunitar al varstnicilor

imunitate_batrani_proimmunity

In sezonul rece, organismul devine mai vulnerabil in fata virozelor. Schimbarile bruste de temperatura, precipitatiile si umiditatea aerului slabesc treptat sistemul imunitar, organismul neavand suficient timp sa se adapteze la aceste schimbari imediate cu care ne confruntam.

Asadar cand temperaturile oscileaza intre mici si mari, posibilitatea de a contacta virusuri raspandite prin aer este mult mai mare decat daca temperaturile ar fi constante. Aceste variatii de temperatura aduc dupa sine raceli, gripe, viroze, afectiuni respiratorii sau chiar pulmonare.

Printre cei mai afectati de aceste schimbari sunt varstnicii. Exista studii care demonstreaza ca procesul de imbatranire determina o reducere a raspunsului imun, ceea ce duce la cresterea riscului dezvoltarii unor infectii.

Pentru a preveni aceste imbolnaviri este recomandat sa ajutam sistemul imunitar fie prin consum de fructe si legume, fie prin administrarea de suplimente alimentare pentru stimularea imunitatii.

Cercetarile au demonstrat ca suplimentele alimentare pot ajuta persoanele in varsta sa isi mentina sistemul imunitar sanatos. Atentie insa la compozitia acestora si la riscul de producere al reactiilor adverse.

Comentarii

comentarii pana acum