Cum luptam cu racelile si gripele de sezon?

proimmunity - raceala

Raceala este una dintre cele mai deranjante boli, care se manifesta in orice sezon.

Conform statisticilor, in peste 85% din cazuri, racelile sunt cauzate de virusuri, care ataca sistemul de aparare al organismului. Prima linie de aparare a organismului este reprezentata de mucoasele de la nivelul nasului.

Odata ce virusurile au trecut de aceasta bariera, ele patrund intr-o celula, unde se dezvolta si se inmultesc, formandu-se astfel noi virusuri care vor invada si celulele din jur.  Rezultatul raspunsului imun al organismului la aceasta invazie virala sunt de fapt simptomele racelii.

Toate aceste manifestari simptomatice ale racelilor se pot diminua daca ajutam organismul cu ceea ce are nevoie.

Una dintre aceste substante importante este Zincul. Zincul este un mineral-cheie in sanatatea organismului, intrucat protejează eficient sistemului imunitar, il mentin in stare de alerta si pregatit pentru aparare, cu efecte intense mai ales la portile de intrare ale microorganismelor – zona ORL (nas si cavitatea bucala). De asemenea, zincul reduce incidenta episoadelor de raceala si necesitatea utilizarii de produse antibiotic.

Vitamina D3 este un element nou alaturat sistemului imunitar. Cu totii cunoastem ca vitamina D3 este benefica pentru fixarea calciului in oase, insa s-a dovedit ca aceasta intensifica si functiile sistemului imun. Pacientii care au deficit de vitamina D3 sunt mai predispusi la a dezvolta infectii ale cailor respiratorii superioare, comparative cu pacientii care au o valoare normala de vitamina D3 in sange (30-74 ng/ ml sange).

Fructele de soc, pe langa proprietatile imunostimulatoare, au si actiune antivirala. Altfel spus, fructele de soc impiedica multiplicarea si dezvoltarea virusurilor, reducand la jumatate numarul zilelor de boala.

 

 

Comentarii

comentarii pana acum