Care sunt cauzele imunitatii scazute?

imunitate-copii

Consecintele unui sistem imunitar slabit ne sunt foarte cunoscute prin prisma infectiilor frecvente la care este suspus organismul nostru.

Un organism cu o imunitate puternica este cea mai eficienta arma de lupta impotriva tuturor agentilor patogeni care tintesc asupra organismului nostru.

Odata cu instalarea sezonului rece, organismul nostru este din ce in ce mai predispus infectiilor respiratorii si virusurilor. Un sistem imunitar puternic, ne poate ajuta sa preintampinam afectiunile specifice perioadei sau sa trecem mai usor peste episoadele de boala.

Dar iata care sunt principalele cauze generale carora trebuie sa le acordam o atentie sporita, intrucat determina scaderea imunitatii:

  • O alimentatie dezechilibrata, lipsita de vitamine si minerale, insa mult prea bogata in lipide si carbohidrati
  • Lipsa odihnei sau odihna insuficienta – ce duce la acea stare de oboseala cronica
  • Automedicamentatia – administrarea nejustificata si fara acord medical de antibiotic
  • Stresul – daca nu este controlat scade calitatea vietii si poate duce chiar si la aparitia unor afectiuni grave. Stresul scade formarea anticorpilor, substante pe care organismul le produce ca raspuns de aparare la atacurile agentilor patogeni
  • Bolile cardiace, respiratorii, hepatice, renale, dar si tratamente, precum radioterapie si chimioterapie
  • Sedentarismul si lipsa activitatii fizice – cu toate ca din punct de vedere medical este indicat sa evitam obiceiurile sedendare (statul excesiv la calculator, televizor etc), la ora actuala tot mai multe locuri de munca sunt caracaterizate prin lipsa activitatii fizice. Ingrijorator este faptul ca sedentarismul este un factor de risc care conduce la aparitia mai multor afectiuni.

Comentarii

comentarii pana acum